The Best Guild Ever!
Administrator
System polega na przyznawaniu punktów za uczestnictwo, zabicie bossa, ogar podczas rajdów.
Zaczynamy punktowanie od poziomu grula, magdy, jednakże są to bosy robione 4 fun i tokeny idą na roll.
Punkty przyznajemy za – uczestnictwo w rajdzie – bycie na czas + przygotowanie + zbicie całego traszu – 10 RPS za bycie na czas + 3 pkt za Trash + 10 RPS za pozostanie do końca w raidzie.(czyszczenie całej instancji)
Każdy gracz który pojawia się PUNKTUALNIE na raid otrzymuje premię 10 RPS.
Osoba wychodząca z raidu przed czasem (2h minimum) otrzymuje -50 RPS bez dyskusji. Osoba która zostanie w raidzie do końca otrzymuje +10 RPS
Każdy na raidzie zobowiązany jest mieć full enchanty/gemy + Flaski/elixiry + jedzenie. Złapię kogoś bez -> -50 RPS bez tłumaczenia. GB jest pełne. Kupcie sobie jak wam brak.
Punkty przyznaję sam, po naradzie z oficerami. Decyzja jest nieodwołalna i nie podlega dyskusji, pojawia się w oficerskiej notce.
Punkty za zabicie bossów:
Grul + Hkm :
Hkm – 10 (+- 3 pkt za styl – ogar, deady itd.)
Grull – 10 (+- 3 pkt za styl – ogar, deady itd.)
Magda 15 pkt (+- 3 pkt za styl)
SSC :
Morogrim – 15 pkt (+- 2 pkt za styl)
Fanthom – 15 pkt (+- 3 pkt za styl)
Blind – 20 pkt (+- 3 pkt za styl – tutaj staramy się być obiektywni z racji poziomu trudności bossa)
Vashj - 25 pkt (+- 3 pkt za styl – tutaj staramy się być obiektywni z racji poziomu trudności bossa)
Hydros - 25 pkt (+- 3 pkt za styl – tutaj staramy się być obiektywni z racji poziomu trudności bossa)
Lurker – niedostępny na naszym serwerze
The Eye
Solarian - 15 pkt (+- 3 pkt za styl)
Void – 20 (+-5 pkt za styl)
Al'ar - 20 pkt (+- 3 pkt za styl – tutaj staramy się być obiektywni z racji poziomu trudności bossa)
Kael'thas Sunstrider - 35 pkt (+- 3 pkt za styl – tutaj staramy się być obiektywni z racji poziomu trudności bossa)
KAŻDE PODEJŚCIE NA KAELU TO PKT DLA WAS. KAŻDA FAZA 4 PKT + 35 ZA ZABICIE. FIRST KILL PODWAJA WAM PKT.
Zwalnianie slota czyli wpuszczam kolegę bo on coś tam– brak punktow. Nie chcę was uczyć chamstwa, ale za dobrą wolę w dzisiejszym świecie nie ma nic… niestety.
Jestem jedyną osobą do tokenu – co wtedy ? Rzucasz roll na cenę minimalna tokenu czyli : t5 kosztuje np.70 pkt to rzucasz /roll 70 i ile wyrolujesz tyle płacisz.
RPS trzymane sa na 1 koncie -> przyznawane są na gracza. Każdy gracz decyduje która postać to jego alt a która to jego main. Postacie ubieramy w kolejności MAIN -> ALT -> OFSPEC.
Kazdy gracz posiadający alta w gildii musi się zdecydować która postać to jego main. RPS sumujemy na 1 koncie i ubieramy postacie w kolejności main -> alt -> offspec. Mainy mają pierwszeństwo nad altami.
Dostałem mniej RPS niż inni. Dlaczego? Bo tak i jeśli Ci się nie podoba zawsze możesz wyjść. Przemyśl co robiłeś na rajdzie i pomyśl o tym co robiłeś źle bądź słabo i o co byłeś upominany.
Licytacja – Jawna na raidchacie. Ceny minimalne tokenow i itemów są ustalane przez oficerów bądź mnie i licytujemy na RaidChacie i tylko tam. Nie chcę widzieć sytuacji że ktoś mi wykrzykuje na mumble. Osoba taka będzie od razu wycofywana z licytacji. Cena t4 np. 50 pkt to ktoś daje 55 pisze na RaidChacie 55 itd. Itd. Aż osoba która da najwięcej wygra, tak jak przy normalnych licytacjach.
Oficerowie – osoby będące w każdym rajdzie a jednocześnie prowadzące gildię i aktywnie biorące udział w jej życiu i dające przykład innym – dostają tokeny bez licytacji i bez RPS. Nie jest nas wielu, dlatego też nie martwcie się tym. Wielu z nas ma już wszystko z dostępnych itemów. Może wam to się nie podobać, trudno, jesteśmy na każdym rajdzie i nasz gear wam pomaga.
Punkty za styl:
Max – cały rajd – 0 deadów (chyba że będzie to 1, 2 deady), szybkie, sprawne i skoordynowane zabicie bossa/trashu.
Mniej w zależności od mojej/oficerskiej opinii.
Każdy kto chce rajdować musi się pojawić minimum 15 minut przed umówionym czasem rajdu zapisanym w GC aby się przygotować i polecieć pod MS – nie czekajcie na przyjęcie do grupy – lećcie pod ms przygotowani! Osoby nie przyjęte do rajdu(a stojące pod MS’em) – zostaną odesłane portalem do shat lub gdziekolwiek będą chciały. Na cały rajd mamy mieć przynajmniej 2h wolnego czasu. Umownie możemy robić przerwy na papierosa/wc/picie itd.
Osoby AFKujące na rajdach będą dostawały -50 pkt. Chyba że to sprawa życia i śmierci, wtedy dana osoba uprzedza wcześniej i na wszelki wypadek daje HS’a; w razie potrzeby wymieniamy tę osobę (umownie z resztą rajdu).
Będziecie się starać – będziecie dostawać. Mamy być najlepsi!!
REGULAMIN GUILD BANKU
Punkt 1. Każdy kto wkłada cokolwiek do guild banku otrzymuje RPS w skali zależnej od wartości przedmiotu/ów - 10 g - 1 RPS.
Punkt 2. Kto będzie chciał cokolwiek z GB musi odkupić ten przedmiot sobie z guild banku za pół ceny z AH.
Punkt 3. Składki są całkowicie odwołane.